距离会员到期还有30

“郁金香之都”的新设计方案——综合体酒店办公

提问 发帖 回复

Fundamental和 Omega为公布了郁金香之都(Tulip City)的新设计方案,其是对阿斯塔纳世博会旧址的重新开发。 这个面积为10万平方米的项目将利用场地内原有的停车场,作为世博会后使用规划的一部分。重建设计旨在说明阿斯塔纳市(努尔-苏丹)以人为本的新设计方法。 Fundamental Architects and Omega Render have unveiled a new proposal for Tulip City, a redevelopment of the former Astana World Expo site. The 100,000 sq.m project makes use the of the original parking lot on site as part of the Post-Expo Use Plan. The redevelopment is designed to serve as a statement of a new human-centered design approach for the city of Astana (Nur-Sultan).




Fundamental和 Omega为公布了郁金香之都(Tulip City)的新设计方案,其是对阿斯塔纳世博会旧址的重新开发。

这个面积为10万平方米的项目将利用场地内原有的停车场,作为世博会后使用规划的一部分。重建设计旨在说明阿斯塔纳市(努尔-苏丹)以人为本的新设计方法。


Fundamental Architects and Omega Render have unveiled a new proposal for Tulip City, a redevelopment of the former Astana World Expo site. The 100,000 sq.m project makes use the of the original parking lot on site as part of the Post-Expo Use Plan. The redevelopment is designed to serve as a statement of a new human-centered design approach for the city of Astana (Nur-Sultan).



在“郁金香之都”的方案中,场地,展馆空间和停车场被改造成商业空间,供企业,初创企业,教育和研究机构使用,该团队解释说。

位于世博园区边缘和Mangilik El大街交叉口的东南地段,Turar Ryskulov被选为商务中心,拥有200间客房的豪华酒店和零售场所。


从材料的角度来看,裙楼的立面以当地采购的深色天然石材完成,并被设计为人行道的延续,以在视觉上最小化其高度。塔楼在玻璃幕墙上用木制遮阳元素装饰,以减少过热。


In the Tulip City proposal, the grounds, pavilion spaces and parking lots have been converted into commercial spaces for corporate, startups, education and research entities. The team explains that the south-eastern lot on the edge of the Expo area and intersection of avenues Mangilik El. And Turar Ryskulov have been selected to house a business center, luxury hotel with 200 rooms, and retail. From a material standpoint, the facade of the podium is finished with a locally-sourced dark natural stone and is designed as a continuation of the pavement to visually minimize its height. The towers are finished with wooden shading elements on top of a glass facade to reduce overheating.



该方案旨在将行人流有机地引向内部隐藏的庭院。在那里,人们可以享受冬季花园,使用共用办公和会议设施以及购物。

裙楼的曲线模仿了附近世博会主建筑的有机语言。由基座形成的内部街道到处都是绿植,木制露台和带喷泉的水池。


商务中心和200间客房的酒店位于基座顶部的5座塔楼内。塔楼的弯曲悬臂底座和逐渐开放的外墙,模仿了野生郁金香的花蕾。


The scheme is made to organically direct the flow of pedestrians towards an internal, hidden courtyard. There, people can enjoy a winter garden, use co-working and meeting facilities, and shop. The curved lines of the podium are made to mimic the organic language of the key Expo building that is located nearby. Internal streets formed by the plinth are filled with trees, wooden terraces, and mirror pools with fountains. The business center and the 200-room hotel are located within 5 towers on the top of the plinth. The towers have a curved cantilevering base and gradually-opening facades that mimic the bud of the wild tulip.



建筑师:Fundamental和 Omega

地点:阿斯塔纳

面积:10万平方米



  • 收藏0

  • 打赏0

分享至:

评论 文明留言,专业沟通

请先 登录,再评论!

全部评论
相关推荐
加载更多资料
上传
上传

回帖成功

经验值 +10

请选择删除原因