园林景观分区

在绿意中徜徉:Atasehir城市公园打造建筑新地标

发新帖 回复

创造里程碑式的建筑地标:Atasehir城市公园 Creating a Landmark Effect:Atasehir Urban Park Atasehir 城市公园由位于伊斯坦布尔的Vertebra工作室设计,旨在为城市打造具有吸引力的中心,并用绿化区域之上的功能空间(如美食广场、展览中心、表演中心、美食中心和儿童活动区等)激发社交活动。 Atasehir Urban Park designed by Studio Vertebra in Istanbul, aims to to create a center of attraction for the Asian side of the city and stimulate social activities with its functional spaces on an urban green zone such as food courts, exhibition center, performance center, gastronomy center and activity areas for the children.

创造里程碑式的建筑地标:Atasehir城市公园 Creating a Landmark Effect:Atasehir Urban Park Atasehir 城市公园由位于伊斯坦布尔的Vertebra工作室设计,旨在为城市打造具有吸引力的中心,并用绿化区域之上的功能空间(如美食广场、展览中心、表演中心、美食中心和儿童活动区等)激发社交活动。 Atasehir Urban Park designed by Studio Vertebra in Istanbul, aims to to create a center of attraction for the Asian side of the city and stimulate social activities with its functional spaces on an urban green zone such as food courts, exhibition center, performance center, gastronomy center and activity areas for the children.
Atasehir城市公园位于伊斯坦布尔的Atasehir西区,面积大约为63000平方米。项目旨在为该区域的社会生活提供具有多种功能的休闲空间。 Atasehir Urban Park is located in the West Atasehir district on the Asian side of Istanbul, with an area of 63,000 sqm. The project is designed to provide a qualified facility with many functions for the social life of the region.
该项目旨在鼓励社会流动性,并创造具有吸引力的中心。为此,项目设计了美食广场、会展中心、表演中心、美食中心、儿童活动区等多种功能空间。旨在促进该地区的社交活动,并创造“具有里程碑式意义的效果”。所有安排的功能,除了散发自身的吸引力之外,彼此间也互相支持。 The project is aimed to encourage social mobility and create a center of attraction in the region. For this purpose, functional spaces such as food courts, exhibition center, performance center, gastronomy center and activity areas for the children are designed. The project aims to stimulate social activity in the area and to create a "landmark effect". All the functions that are placed, besides forming their own attraction, also support each other as a whole.
这个项目可以描述为一个高档的大型公园,所有的建筑都围绕着一点聚焦,以确保绿色区域的完整性。 项目大约有85%都由绿色空间组成。这个公园本身就设计了健身步道和自行车道供人们选择。为了创造社交的融合点,并在沿线提供动态的体验,在小路上添加了售卖饮食的小建筑,并建造了小的庭院。 The project, which may be described as an upscale large park, all structures are gathered around a point to ensure the green zone integrity. Approximately 85% of the project consists of green space. The park, being a project itself, consists of spatial arrangements such as hiking trails and bike paths. To create points of social junction and to give a dynamic experience along the lines, small scaled "peddling" entities for eating and drinking were included in the trails, and small courtyards were built.
3000人的开敞空间是一处绿色的场地,天然植物可以起到降噪的效果。该区域为多功能用途,允开展集体的体育活动、节日或音乐会等活动。 项目大约15%的部分由硬质景观组成。硬质景观被认为是社会化的中心景点。因为它们的比例很小,它们共同组成了一个广场。 The open space for 3,000 people has a green field and the sound insulation is obtained with natural plants. This area has been designed as multi-purpose and allows for activities such as collective sports activities, festivals and concerts. Approximately 15% of the project consists of hard landscape. Hard landscape is considered as a central attraction point for socialization. Since they are small in proportion; they are planned to be brought together to form a square.
位于公园中心的广场;两个中心点(绿色开放活动和社会挑战)与开放活动区域并排相邻,相互维持。 组成广场的单元包括彼此支持和联系的建筑,如美食中心、餐厅和表演中心。每个建筑都有其独特的品质,但在外观和形式上创造了一种统一感。 The square located at the center of the park; two central spots (green open activity and social challenge) positioned side by side with the open activity area are thought to maintain each other. The units that make up the square comprise of volumes that maintain and cultivate each other, such as gastronomic center, chef restaurants and performance center. Each mass has its own unique qualities and creates a feeling of unity in terms of facade and form.
由于地形的坡度,主要为单层建筑以及部分双层结构。这些建筑采用工业设计,有巨大的条纹、石墙和钢柱。 地形的坡度为建筑带来分级的布置。广场是该项目的核心点,周边的单元在地下楼层处结合,以满足该地区的停车场需求。 Mostly single storey constructions, and partly double storey constructions are designed in the project because of the slope of the terrain. Designed with an industrial approach, these constructions have large fringes, stone walls and steel columns. The slope of the terrain provided graded placement for the buildings. The square, which is the main focus of the project, and the surrounding units are combined on the basement floor to meet the parking lot needs of the area.
项目信息: 项目名称:Atasehir城市公园 项目类型:城市设计 建筑设计事务所:Studio Vertebra 地址:伊斯坦布尔 委托方:Sam Building 总建筑面积:9.477 sqm 项目时间:2016年
  • 收藏1

  • 打赏0

申明:内容来自用户上传,著作权归原作者所有,如涉及侵权问题,请与我们联系,我们将及时处理!

回复

分享至:

  • xgcg
    xgcg 2017年09月20日 08:52:20 2楼
    谢谢分享...............
    回复 0 举报
  • 没脖子小白熊
    没脖子小白熊 2017年09月20日 11:00:42 3楼
    感谢分享!
    回复 0 举报
  • 张哈哈哥
    张哈哈哥 2017年09月21日 11:24:20 4楼
    好好的资料,谢谢
    回复 0 举报
  • 天地不言
    天地不言 2017年09月23日 08:06:50 5楼
    公园绿地的质量是城市生活水准的很好的名片
    回复 0 举报
  • ggxxll2009
    ggxxll2009 2017年09月24日 15:49:54 6楼
    很有意境,感谢分享
    回复 0 举报
  • zxbxbwk
    zxbxbwk 2017年10月19日 10:06:38 7楼
    感谢分享!
    回复 0 举报
  • 咦咦咦咦12399
    咦咦咦咦12399 2017年10月19日 11:13:05 8楼
    感谢分享,很好的资料
    回复 0 举报
  • flowerbook
    flowerbook 2017年11月08日 02:01:21 20楼
    图文并茂的好资料,谢谢分享
    回复 0 举报
  • xitaihou
    xitaihou 2017年11月27日 15:03:26 21楼
    谢谢分享,图最好再多一点
    回复 0 举报
  • 萨萨
    萨萨 2017年12月05日 08:48:54 22楼
    谢谢楼主分享资料。
    回复 0 举报
评论 请使用文明语言进行专业交流,恶意灌水将受到惩罚

请先 登录,再评论!

加载更多资料
TA的关注