距离会员到期还有30

每个立面都不同——日本办公楼建筑

提问 发帖 回复

尽管代代木地区位于东京的中心,但仍保留了其大部分的自然环境。该地区也是业主众多房产的所在地,业主委托我们设计这座办公楼。考虑到该基地从火车站的可见性,我们选择了一种在东侧(车站)结合开放空间的设计,以突出代代木地区丰富的自然特征。 Although situated in the heart of Tokyo, the Yoyogi area retains much of its natural environment. The area is also home to numerous properties belonging to the client who engaged us to design this office building. Given the site’s visibility from the train station, we opted for a design that incorporates open space on the eastern (station) side to emphasize the abundant natural features of the Yoyogi area.



尽管代代木地区位于东京的中心,但仍保留了其大部分的自然环境。该地区也是业主众多房产的所在地,业主委托我们设计这座办公楼。考虑到该基地从火车站的可见性,我们选择了一种在东侧(车站)结合开放空间的设计,以突出代代木地区丰富的自然特征。


Although situated in the heart of Tokyo, the Yoyogi area retains much of its natural environment. The area is also home to numerous properties belonging to the client who engaged us to design this office building. Given the site’s visibility from the train station, we opted for a design that incorporates open space on the eastern (station) side to emphasize the abundant natural features of the Yoyogi area.



代代木以一棵世代屹立在该地区的一棵冷杉树而得名。我们的设计还试图创建“树”作为当地的象征。

同时,借用代代木(Yoyogi)的“ Y”首字母,创造了一个起伏的图案,赋予了建筑三维立体感。


Yoyogi was named after a great fir tree that stood in the area for generations. Our design also sought to create a ‘tree’ that would serve as a local symbol. Borrowing the ‘Y’ from Yoyogi, we created the undulating patterns that give the building its three-dimensional frontage.



结合重复出现的几何图案之美,这些角度可捕捉光线的变化,从而根据季节或一天中的时间改变立面的外观。为了最大程度地捕获反射光,北侧的玻璃幕墙采用了定制的超薄窗框(45毫米),以提高通透性。

在南侧,我们使用挤压水泥板和玻璃条纹来减少阳光直射,作为减少建筑环境影响的一部分。


Combined with the beauty of recurring geometric patterns, these angles capture changes in light in a way that transforms the facade’s appearance according to the season or time of day. To maximize the amount of reflected light captured, the northern face comprises a glass curtain wall with custom-made, ultrathin sashes (45mm) for enhanced transparency. On the south side, we used extruded cement panels and vertical stripes of glass to mitigate direct sunlight, as part of efforts to reduce the building’s environmental impact.



最终成型一栋每个立面都不同的建筑。我们将建筑的会议室布置在1楼和2楼,其中3-7楼是办公空间。为了容纳更多的人流,室外楼梯可从地面层直接通往2楼会议厅。


这是设计的一部分,该设计结合了通畅的流线规划以及独特的元素,从而增强了建筑和公园的存在感。


The result is a building that offers a different aspect with each facade. We arranged the building’s conference rooms on floors 1 and 2, with floors 3-7 consisting of offices. To accommodate greater foot traffic, an outdoor staircase provides direct access from ground-level to the 2F conference hall. This is part of a design that incorporates smooth flow-planning alongside unique elements that enhance the presence of the building and park.



在建筑的车站一侧建造代代木中央公园广场时,我们试图为毗邻地块的未来开发提供了可能性。我们的设计包含并扩展了业主所塑造的代代木形象。


In creating the Yoyogi Central Park plaza on the station side of the building, we sought to provide an opportunity for future developments on adjoining sites. Our design embraces and expands on the image of Yoyogi that has been cultivated by the client.



一层平面图


2-5层平面图


6、7层平面图


南立面


北立面


“Y”图案

建筑师:to-ripple Inc. UDS Toda Corporation

地点:日本

面积:6171平方米


  • 收藏0

  • 打赏0

分享至:

评论 文明留言,专业沟通

请先 登录,再评论!

全部评论
相关推荐
加载更多资料
上传
上传

回帖成功

经验值 +10

请选择删除原因