距离会员到期还有30

幼儿园设计——实木结构

提问 发帖 回复

幼儿园的所有房间都围绕着一个带天窗的中心内操场。内部操场向南向前院敞开。对家长而言幼儿园设置了具体的接送时间,其中覆盖的天井作为衣帽间、分配点和朝向点。 Text description provided by the architects. All rooms of the kindergarten are grouped around a central inner playground with skylight. The inner playground opens wide to the forecourt to the south. The user concept provides specific pick-up times, in which the covered patio serves as a cloakroom, distribution point and orientation point.



幼儿园的所有房间都围绕着一个带天窗的中心内操场。内部操场向南向前院敞开。对家长而言幼儿园设置了具体的接送时间,其中覆盖的天井作为衣帽间、分配点和朝向点。


Text description provided by the architects. All rooms of the kindergarten are grouped around a central inner playground with skylight. The inner playground opens wide to the forecourt to the south. The user concept provides specific pick-up times, in which the covered patio serves as a cloakroom, distribution point and orientation point.



在上学期间,有盖庭院是一个聚会的地方和冒险的空间。从团体房间到中央室内大厅和楼层之间的视觉轴增加了用户强烈的中心感。


During the seasons, the covered courtyard is a meeting place and adventure space. Visual axes from the group rooms to the central indoor hall and between the floors increase the user's sense of a strong center.



从城市角度,该建筑将自己定位为一个处于混杂环境中的街区建筑。

为了捕捉幼儿园的前院,一层被稍微降低到街道的水平,并创造一个分层的水平。幼儿园从冒险大厅和上层的多功能厅开始,一直延伸到前院。


In urban terms, the building positions itself in a heterogeneous environment as a self-confident block. The ground floor is set slightly down to the street level in order to capture the forecourt situation of the kindergarten and create a split level situation. The kindergarten opens with its adventure hall and multi-purpose room in the upper floor to this forecourt.



在主入口的南面有一个宽敞的立方体部分,确保有足够的遮阳和屋顶用于谈话和会议。所有的房间都朝向北部和东部广阔的自然空间。带线的次要区域,厨房和厕所在西面。


A generous cubic section in the south at the main entrance ensures sufficient shading and a roof for talks and meeting. All group rooms are oriented to the north and east to the extensive natural space. The secondary zone with the line, kitchen and toilets is zoned to the west. 



两个一体化的逃生楼梯创造了从上层到前院和室外区域令人兴奋的直接参照。该建筑采用实木被动住宅结构。木质表面和自然材料定义了氛围。


The two integrated escape staircases create exciting direct references from the upper floor to the forecourt and outdoor area. The building was realized in solid wood and passive house construction. Wooden surfaces and natural materials define the atmosphere.



在家具中和主楼梯下方空间的设计中融合了很多游戏小场地以及可攀爬的设置。房子由一个有开放又有封闭式的略带彩虹色的木板条游戏区域包围。在稍微开放的木板条之间,显示出来的是二层空间的窗户。


Many play niches and climbing opportunities are integrated into the furniture or under the main staircase. The house is surrounded by a game of slightly iridescent wooden slats with open and closed areas. Behind the more open wooden slats are the windows of the secondary zones.


区位图

平面图

平面图

剖立面图

建筑师:goldbrunner + hrycyk

地点:德国

面积:955平方米

年份:2018



  • 收藏0

  • 打赏0

分享至:

评论 文明留言,专业沟通

请先 登录,再评论!

全部评论
  • lijiawei411
    lijiawei411 2020年07月31日 15:13:47 2楼

    两个一体化的逃生楼梯创造了从上层到前院和室外区域令人兴奋的直接参照。该建筑采用实木被动住宅结构。木质表面和自然材料定义了氛围。

    回复 举报 点赞
相关推荐
加载更多资料
上传
上传

回帖成功

经验值 +10

请选择删除原因