距离会员到期还有30

又一个垂直生态村——MM住宅楼设计(农场 种植 车间 食宿,全解决了)

提问 发帖 回复

Anastasia Elrouss设计了MM住宅楼,这是一个位于黎巴嫩贝鲁特快速发展郊区的垂直生态村。 这个被称为“城市之肺”的项目坐落在一个900平方米的矩形场地上,围绕着中心与开放式种植核心生成了一栋14层高的堆叠体量。 Warchee非政府组织租用的底层和地下一层将包括为妇女提供的农场和木工车间。 Anastasia Elrouss Architects has imagined the MM Residential Tower, a vertical eco-village in the fast-developing suburbs of Beirut, Lebanon. Labeled Urban Lung, the project, sitting on a 900-square-meter rectangular site, generates 14 stacked floor plates around a central and open planted core. The ground floor and basement level, rented by Warchee NGO, will encompass farming and carpentry workshops for women.




Anastasia Elrouss设计了MM住宅楼,这是一个位于黎巴嫩贝鲁特快速发展郊区的垂直生态村。

这个被称为“城市之肺”的项目坐落在一个900平方米的矩形场地上,围绕着中心与开放式种植核心生成了一栋14层高的堆叠体量。

Warchee非政府组织租用的底层和地下一层将包括为妇女提供的农场和木工车间。


Anastasia Elrouss Architects has imagined the MM Residential Tower, a vertical eco-village in the fast-developing suburbs of Beirut, Lebanon. Labeled Urban Lung, the project, sitting on a 900-square-meter rectangular site, generates 14 stacked floor plates around a central and open planted core. The ground floor and basement level, rented by Warchee NGO, will encompass farming and carpentry workshops for women.



MM住宅楼位于贝鲁特郊区Chyah的两条街道的交汇处,是“垂直的绿色地标,整体统一,多层立面对街道和周边建筑起保护性作用”。

该项目提供住宅解决方案,为居民提供一种新的城市环境居住方式,同时“作为一个单一的垂直种植元素,拔地而起,从繁忙的城市生活中延伸出来”。

该项目旨在模糊大城市背景下不同社区之间的界限,以使人与人之间,更加团结一致。


Located at the intersection of two streets in Chyah, a suburb of Beirut, Lebanon, the MM Residential Building is a “vertical green landmark with a unified structure whose multi-layered facades act as a protective translucent shell vis-à-vis the street and the surrounding buildings”. Offering residential solutions, while giving residents a new way to inhabit the urban environment, the project “soars from the ground up as a single structural vertical planted element, extending out of the busy city life”. The pilot project aims to blur the limits between the diverse communities in the large urban context in order to allow more unity between people besides their cultural, political, religious, and economic belonging.



该建筑具有创新性,提供了一种占用空间的新方式。

实际上,结构混凝土立面系统在平面和剖面上都引入了灵活性,木质模块化立面根据居民的生活方式需求进行定制,并由Warchee车间的女工生产和维护。


MM住宅楼被设想为一个田间条件,而不是一个箱体,可以将不同配置的公寓集成到该体量中,为每一位居民提供定制自己生活空间的可能性。

受黎巴嫩大家庭文化和垂直村庄理念的启发,定制住房系统没有提出平面图,而是创建了一个体量,允许社会和经济的垂直多样性。


Innovative, the building offers a new way to occupy the space. In fact, a structural concrete facade system introduces flexibility both in plan and in section. Coupled with a secondary recycled wooden modular facade, customized upon the need of the inhabitant’s ways of living and produced and maintained by the working women at Warchee’s workshops, the MM Tower is envisioned as a field condition and not as a box. Different configurations of apartments can be integrated into the volume, giving the possibility for every resident to customize his own living space, with internal wooden partitions. Inspired by the Lebanese extended family culture and the idea of a vertical village, the custom-made housing system does not propose a plan, but instead creates a volume, allowing social and economic vertical diversity.



该方案表现了一个非常干燥的拥挤区域与一个流动的垂直森林环境之间的相互作用,从而为其居民创造了内部隐私,并为街道和屋顶之间的绿色连接起到了可持续的作用。


该体量作为一个包容性的绿色连廊,提供灵活性。——Anastasia Elrouss Architects


The proposal shows the interaction between a very dry congested area with a fluid forested vertical environment creating internal privacy for its inhabitants and acting as a sustainable activator for greener links between the street and the roofs. The volume acts as an inclusive green corridor offering programmatic flexibility. -- Anastasia Elrouss Architects



MM住宅楼简朴,经济适用,适应性强且生态友好,并通过引入垂直生态花园“对周边环境作出回应,同时评价了生态效益”。

实际上,该建筑的4个立面容纳了小型的农业花园和流线性的种植露台。这些空间就像是私人内部空间的缓冲区,并与Chyah非常拥挤的区域产生直接的互动。


Simple, cost-efficient, adaptive, and contextual, the MM Residential Building “responds to its surrounding while criticizing its neighborhood” with the introduction of vertical ecological gardens. In fact, the 4 facades of the structure hold pocket agricultural gardens and linear planted terraces. These spaces act like buffer zones for the private internal spaces and create a direct interaction with the very congested area of Chyah.



该建筑包括一个垂直的功能多样性,提供了用于木工,种植与维护车间,女性烹饪,出售绿色蔬菜,沙拉和食用花卉,以及高、低端住宅单元等空间。


主要的垂直楼梯完全开放,并环绕着垂直花园,为建筑的居民创造了一个聚集点。此外,该中央公共结构和流通核心允许女工进入绿色缓冲区进行维护和种植。


Including a vertical programmatic diversity, the building offers spaces for carpentry, planting and maintenance workshops, cooking classes for women, spaces to sell microgreens, salads and edible flowers, high and low-end residential units, etc. The main vertical staircase, completely open and wrapped with vertical gardens, generates a meeting point for the building’s inhabitants. In addition, this central public structural and circulation core allows the working-women to access the green buffers for maintenance and planting.



作为“生态三部曲”项目的一部分,包括2项外围结构干预措施,其中以14层住宅塔楼为中心, MM住宅楼通过电动穿梭车与其他方案连接。

其他项目包括城市公园的展馆,包括会议室、展览空间和城市温室。

第三个是一个生产可食用花卉和绿色蔬菜的成熟农场。


Part of the “Ecological Trilogy” project, comprising 2 satellite interventions with the 14-story residential tower as its central element, MM Tower is connected to the other proposals by an electric shuttle. Other projects include a pavilion in the city park, comprising a conference room, exhibition space, and an urban greenhouse. The third and final pole of the trilogy is a full-fledged farm that produces edible flowers and micro-greens.


效果图


设计理念


剖面图


示意图


成熟农场


木工车间


轴测图


建筑师:Anastasia Elrouss Architects

地点:黎巴嫩 贝鲁特

场地面积:900平方米


  • 收藏0

  • 打赏0

分享至:

评论 文明留言,专业沟通

请先 登录,再评论!

全部评论
相关推荐
加载更多资料
上传
上传

回帖成功

经验值 +10

请选择删除原因